mandag 6. desember 2010

Lykke



Snøen kom dalende her i helga og da jeg søndag morgen skulle stå opp med mine 2 små gull kom eldstemann meg i forkjøpet (altså, med å komme opp av senga, noe som igrunnen skjer svært ofte). jeg ble møtt av ett jubelrop av dimesnjoner "Mamma kom når kan vi ut å lage snømann", det skal sies at i øyeblikket hadde jeg minimalt med klær på, hadde såvidt fått beina utenfor sengekanten, var fremdeles trøtt og lengtet dypt og inderlig tilbake til senga og, jeg var sulten å kaffe tørst. Jeg svarte at vi kan gå ut, men at jeg må få på meg klær og spise frokost osv..."Neeeeeeeeei kom vi kan lage snømann"!!!!!!!!! Lykken var stor da guttungen endelig kom seg ut sammen med pappan sin. Lykken brast noe da "pappa kan ikke lage snømann" (les snøen var for tørr), men,men...det var snø ute og det var det mest vesentlige ;) Toppen på lykken var at det lå kakao i kalenderen og at han skulle få kakao etter å ha lekt ute :)

Det er mandag morgen, jeg har sovet bare 7 timer (for meg er dette minst 2 timer for lite og med tanke på at senga ble entret litt for sent, fungerer kroppen min dårlig...)Minstemann tyter og vil opp, eldstemann blir lei seg fordi han ikke har sovet i senga mi enda, denne natta (sitat eldstemann). Vi får karret oss opp, ungene får mat, disney er i full gang på skjermen og jeg segner om på do lokket i håp om å få på meg klær (og lurer i grunnen på hvorfor ikke noen kan starte en hente og levering til barnehagetjeneste.....senga roper fremdeles). Vi kommer oss ut tilslutt, mer eller mindre våkne og ute er det hvitt, 1 akebrett og 1 kjelke, ungene jubler og hyler om en annen (senga roper fremdeles), jeg begynner å dra (det er tungt å dra ca 35 kg med motstand i snøen)...jeg hører latteren bak meg runge og gleden over å få være ute i snøen øker i takt med at vi nærmer oss barnehagen - på akebrett/kjelke (jeg er svett, peser som en utrent katt og det sjør vondt (ja, jeg er jo usedvanlig dårlig trent skal sies)...Den barnlige lykken er til å ta å føle på...På vei hjem føler jeg meg nesten litt snytt...jeg også vil leke i snøen, sammen med ungene, base og herje som om jeg var ei lita jente igjen. I stedet tar jeg med meg det tomme akebrettet og den tomme kjelken å tusler hjem (jeg er overhode ikke sliten lengre, har glemt den strabasiøse turen over marka hvor jeg følte med Cecilie Skog og gleder meg til returen)...Takk Gud for at jeg får oppleve disse barnlige gledene igjen!!!!!!!!! Jeg gleder meg vilt til å hente ungene i dag, da skal vi åpne advenskalenderen ute, henge opp fuglemat og kose oss, før middagen skal fortæres og vi skal kose oss inne.

Tøffler



Da skal jeg så smått begynne å legge ut bilder av alt jeg har laget i år, og når sant skal sies er jeg grådig imponert over meg selv. Jeg kunne nemlig IKKE strikke for bare noen få år tilbake. Strikkepinner og garn var skummle saker, men når ønske om å holde tradisjonen i hevd ble for sterk måtte jeg finne en måte å overgå frykten min på. Det startet med noen tepper i perlestrikk (som jeg ikke har bilde av)og gikk etterhvert over til voksejakker (bilde kommer senere) fra nøstebarna, tøffler og votter. Det aller meste kan toves og det er for meg hele kluet :P Fremdeles er strikkefasthet ett ord i mitt vokabular som ikke smaker serlig godt, men jeg jobber med saken ;)

Disse tøfflene har jeg strikket flere par av i forskjellige farger til små og store. Noen mer vellykket enn andre. Syntes bare de var så søte ;)

fredag 3. desember 2010

Sommer testing :)



Dette er noen uker siden, men jeg drev å fikset og ordnet på kjøkkenet da jeg hørte ett latterbrøl på badet i ført : "Marianne koooooooooooom hiiiiiiiiiiiiiiiit". Jeg sprang som en gal, lurte på hva som hadde skjedd og der satt lillegull i badekaret, omsluttet av varmt deili vann, lyst og godt å testet årets solbriller!!!!!! Jeg fikk meg en god latter. For en deilig unge..."kommer jeg meg ikke til sommer og varme, får jeg heller hente den hit". Broren var ikke dårligere i sommer da han, i "sommerkulden" ranget av seg alt han sto og gikk i, kledde på seg lua og solbriller og kastet seg i sjøen :) Herlig med norsk sommer og vinter!!!! (Bildet av han eldste egner seg dårlig på trykk i ett slikt fora, men tro meg, jeg ler fremdeles :))

Adventskos



Da er årets kalender endelig kommet opp på veggen. Mor gleder seg vilt til å nyte tiden sammen med sine små håpefulle. En hjertelig takk til mamma, som en gang lagde denne kalenderen og donerte den videre til meg (slik at jeg foreløpig slipper å lage noe selv)og kan konsentrere meg om det som skal ligge inni gavene. Her i huset er det lite "gaver" til ungene, men vi fokuserer på at de får ting som fører til en eller annen aktivitet som vi kan gjøre sammen, dette for å få fokus litt bort på å skulle ha ting til en hver tid. I tilegg pakker vi inn (vi skriver jeg, men det er jaggu meg JEG som gjør jobben :P) alle delene i julekrybbene her i huset, jeg synes det er så kos å se at ungene leker med figurene og får fokuset på hvorfor vi faktisk feirer jul. Så, her i huset finnes det ikke EN nisse til pynt, å d nytes i fulle drag av mor. Engler derimot blir det stadig flere av og ungene ser ut til å være kjempe fornøyd. På sønndag får ungene kakaopulver, da skal vi i skogen å finne juletre, ta med kakao og boller og, hvis temperaturen tilsier det, skal vi grille litt også.

God advent ønskes dere alle!!!!!!!!!!